Vers vlees van eigen bodem

Rundsvlees

Kwaliteit begint natuurlijk bij de inkoop van het vers vlees. Ons levend geselecteerd rundsvlees komt steeds van dezelfde kweker, Geert Bulcke uit Knokke. De vrouwelijke runderen die hij voor ons uitkiest, zijn van het wit-blauwe ras en hebben minstens 1 keer gekalfd. De smaak is veel beter dan het stierenvlees die over het algemeen in de grootwarenhuizen worden aangeboden. Ons rundsvlees komt nog binnen in kwartieren en laten we dan +- 14 dagen rijpen om een nog smaakvoller en malser product te verkrijgen. We versnijden alles zelf om voor U het beste stukje vlees te kunnen aanbieden.

Varkensvlees

Het varkensvlees in onze winkel is het BRASVAR varkensvlees “met de smaak van vroeger”.  Dit vlees heeft een unieke, karaktervolle smaak. Deze heerlijke smaak komt vooral door de voeding welke deze dieren krijgen. Vroeger gaven de mensen “bras” aan hun varkens: aardappelen, draf en maïs aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. Omdat we houden van die authenticiteit, krijgen de varkens diezelfde natte voeding. De keuze voor een “Duroc-beer” en de “bras”voeding resulteert in het zeer smaakvolle en sappig vlees. Het Brasvar’ken is een Durocvarken dat op een duurzame manier gekweekt wordt.

Bij Brasvar is er geen massaproductie maar passie en vakmanschap. Het verschil met de agro-industrie bestaat in dit geval in andere rassen van de varkens, de andere voedingswijze dat intensiever van werk is en het antibiotica-vrij opkweken. De focus ligt de smaak, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kalf en lam

 Lamsvlees hebben steeds in ons assortiment, lamskoteletjes, lamsbout of hebt u liever een gemarineerd lamskroontje?

Gevogelte en wild

Eens je een lekker sappig maïskippenfiletje hebt geproefd wil je niks anders meer. Ook de “poulet Landes” hebben we steeds in ons assortiment.   Wil je graag een kippetje aan het spit, dan kan dit gerust op bestelling.

Tijdens het wildseizoen, hebben we een ruim aanbod van specialiteiten in de winkel. Wij staan altijd open indien de klant een specialiteit wenst te bestellen, informeer gerust .