Tips vleesbereiding

Steeds starten met voorverwarmde oven van 200°C

Rosbief

Reken 30 min gaartijd voor 1 kg vlees
Rosbief kruiden met peper en zout en laten aankleuren. Plaats in voorverwarmde oven van 180°C. Als het vlees gebakken is laat het vlees enkele minuten laten rusten op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie. Het kan zo nog wat doorgaren en perfect sappig blijven.

Kalfsgebraad

Reken 45 min gaartijd voor 1 kg vlees
Kalfsgebraad kruiden met peper en zout en laten aankleuren. Plaats in voorverwarmde oven van 170°C. Als het vlees gebakken is laat het vlees enkele minuten laten rusten op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie. Het kan zo nog wat doorgaren en perfect sappig blijven.

Varkensgebraad

Reken 35 min gaartijd voor 1 kg vlees
Varkensgebraad kruiden met peper en zout en laten aankleuren. Plaats in voorverwarmde oven van 170°C. Als het vlees gebakken is laat het vlees enkele minuten laten rusten op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie. Het kan zo nog wat doorgaren en perfect sappig blijven.

Lamsvlees

Reken 35 à 40 min per kg.
Lamsbout kruiden met peper en zout en laten aankleuren. Plaats in voorverwarmde oven van 170°C. Als het vlees gebakken is laat het vlees enkele minuten laten rusten op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie. Het kan zo nog wat doorgaren en perfect sappig blijven.

Kalkoengebraad

Reken 40 min per kg kalkoengebraad.
Kalkoengebraad kruiden met peper en zout en laten aankleuren. Plaats in voorverwarmde oven van 170°C. Als het vlees gebakken is laat het vlees enkele minuten laten rusten op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie. Het kan zo nog wat doorgaren en perfect sappig blijven.

Gevulde kalkoen

Neem de kalkoen 2 uur voordien uit de koelkast zodoende komt deze op kamertemperatuur.
De oven voorverwarmen op 200°C, zet de kalkoen in de oven, de oven verminderen naar 160°C. De braadtijd wordt als volgt berekend. De eerste kg heeft 1 uur baktijd nodig, de volgende kilo een half uur. Bv. een kalkoen van 3 kg moet 2 uur in de oven