lamsnavarin

Lamsnavarin (4 pers.):

 

Bak het lamsvlees en bestrooi het als het aangekleurd is met wat suiker.

Laat dit karamelliseren, vlees uit de pan halen en deglaceren met de witte wijn.

Ondertussen in een andere pot de ajuin laten stoven en bevochtigen met bouillon, het vlees en de witte wijn.

Voeg er de tomatenblokjes, de wortelen, look en de rest van de kruiden aan toe en ongeveer 45 min. laten stoven.

Best kook je de aardappelen reeds in een aparte pot.

Als het vlees bijna gaar is de erwtjes en de aardappelen toevoegen en nog ong. 10 min. laten sudderen.

Indien nodig nog wat afkruiden met peper en zout.

 

Wat heb je nodig?

1 kg lamsvlees van de schouder (in stukken gesneden)

2 uien

2 teentjes look

300 gr aardappelen

6 wortelen in blokjes of schijfjes gesneden

200 gr erwtjes (vers of diepvries)

verse tijm

verse laurier

1 dl witte wijn

5 dl bouillon (runds- of lams-)

peper en zout

1 l suiker

300 gr tomatenblokjes