orloffgebraad gebakken

Orloffgebraad met kaassaus

Wat heeft u nodig? (4 pers.)

• 1 kg orloffgebraad (Brasvar)

• 50 gr boter

• 60 gr bloem

• ½ l melk

• 2 dl room

• 3 dl vleesfond

• 5 sn gekookte ham

• 5 sn kaas naar eigen smaak en voorkeur

• peper en zout

Neem een stuk orloffgebraad van het Brasvar varken. Snijd deze open in envelop en beleg het met de sneden gekookte hesp en sneetjes kaas. Rol dit gebraad terug op en bind het op met wat touw. Vind je dit wat te omslachtig? Wij maken dit met veel plezier voor u klaar!

Kruid het vlees met peper en zout. Verwarm de oven voor tot 200°C. En bak het gaar gedurende ongeveer 50 min op 180°C.

Maak ondertussen de kaassaus.

Smelt hiervoor de  50 gr boter en voeg er 60 gr bloem toe. Voeg de melk, de room en de vleesfond toe. Laat dit inkoken tot de gewenste dikte. Neem van het vuur voeg de gemalen kaas toe en kruid af met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van 0,5 cm . Schik in een schotel en giet er de saus over.

Smakelijk!